Blog

Uw rijschooldirecteur aan het woord...

Beste rijschool Antwerpen: VAB of Rijschool Codrive?

Beste rijschool Antwerpen: VAB of Rijschool Codrive?

Als dochter van de KBC-groep, is Rijschool VAB de markleider in Vlaanderen op het gebied van de rijopleiding. Ze zijn veruit de grootste rijschool van Vlaanderen.
Sommigen onder jullie kennen vermoedelijk ook nog wel rijschool Sanderus met hoofdzetel te Mechelen; wel, deze zijn overgenomen door VAB, een paar jaar terug.

Rijschool VAB houdt zich met alle types rijbewijzen bezig, terwijl we bij Rijschool Codrive focussen op rijbewijs B.
Ook het terugkommoment is een specialiteit van VAB; gezien hun kapitaalkrachtige partner, kunnen zij investeren in de oefenterreinen.
Rijschool VAB heeft ook een heel uitgebreid kantorennetwerk, al is het niet duidelijk of ze daar zo blij mee zijn (grote kost, digitale transformatie,...)

Een kleinere rijschool als Codrive kan en wil zich hier niet mee bezighouden.

Betreffende het onderricht zijn er wel een aantal merkbare verschillen:

  • Rijschool VAB rijdt met Volkswagen Golf, terwijl we bij Rijschool Codrive momenteel een mix hebben van Kia, Volkswagen, Toyota (automatic)
  • Rijschool Codrive werkt voor de volle 100% met zelfstandige instructeurs
  • Vermoedelijk zit er ook een prijsverschil op de rijlespakketten en op het inschrijvingsgeld (gratis bij Rijschool Codrive).
  • De filosofie van beide rijscholen zou ook kunnen verschillen; terwijl VAB misschien wel de grootste wil zijn en blijven, wenst Rijschool Codrive zich te focussen op kwaliteit, de beste zijn. Waarmee we niet willen zeggen dat de kwaliteit bij VAB niet goed is, daar kunnen wij niet over oordelen.

Betreffende de kwaliteit van de dienstverlening en de rijlessen zelf, kunnen wij enkel over onszelf oordelen.

  • Wij specialiseren ons in erg persoonlijke, klantvriendelijke service naar onze kandidaten, met een select groepje van gemotiveerde lesgevers.
  • Onze digitale administratie en rapportage lijkt ook erg uniek te zijn in het wereldje van de rijopleiding, deze software wordt dan ook op maat gemaakt voor onze rijschool.
  • Doordat Rijschool VAB een groter groep is, hebben ze vermoedelijk ook een groter aanbod aan rijlessen dan Rijschool Codrive. Al staat Rijschool Codrive altijd open voor nieuwe samenwerkingen met gemotiveerde instructeurs.

 

We beschouwen VAB niet als een concurrent, maar als een "concullega", een partner, om samen veilige bestuurders af te leveren en de verkeersveiligheid in Vlaanderen en België zo hoog mogelijk te brengen. Er vallen namelijk schandalig veel verkeersslachtoffers!

 

Fijn weekend allemaal,

 

Dirk

 

 
 

Terug naar blogs
©2024 - Codrive